دریافت کد مالیاتی (اقتصادی)
دریافت کد اقتصادی و ارسال اظهارنامه مالیاتی
کد مالیاتی چیست؟
کد مالیاتی, کد اقتصادی، شناسه ای چند رقمی برای پرونده های مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور است که برای هر شخص صادر میشود! در واقع هر شخصی که پرونده ای در اداره دارایی تشکیل دهد، برای آن پرونده نیاز دارد که کد اقتصادی داشته باشد.
از کد مالیاتی در چه جایی استفاده میشود؟ از کدمالیاتی (اقتصادی) برای دریافت دستگاه کارتخوان, صدور پروانه کسب، دریافت درگاه پرداخت اینترنتی و … استفاده میشود و باید برای هر نوع فعالیت مالی و اقتصادی کدمالیاتی دریافت کرد!
نحوه دریافت کد مالیاتی :
خوشبختانه امروزه دریافت کد مالیاتی و همچنین مشاهده خلاصه پرونده مالیاتی به صورت کاملا الترونیکی و اینترنتی انجام خواهد شد و شما بدون مراجعه به اداره امور مالیاتی میتوانید به راحتی این کد را دریافت نمایید. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مانند شرکت ها میتوانند با مراجعه به سامانه (امور مالیاتی کشور) نسبت به دریافت کد مالیاتی اقدام نمایند.
- پیش ثبت نام در سامانه
- صحتسنجی اطلاعات وارد شده
- تولید و ارسال اطلاعات کاربری
- ثبت نام الکترونیک
- راستی آزمایی و بازدید میدانی
چه مشاغلی باید کد مالیاتی داشته باشند؟
بر اساس قوانین وضع شده، تمامی شرکت ها و سازمان ها و همچنین فعالان اقتصادی، ملزم به دریافت کد مالیاتی و پرداخت مالیات خود هستند. اما لازم به ذکر است که به غیر از شرکت ها و فعالان اقتصادی، افرادی که کسب و کار خاص خود را دارند نیز ملزم به دریافت کد اقتصادی هستند. از جمله کسب و کارهای نوینی که باید کد مالیاتی دریافت کنند، به شرح زیر هستند :
- کسب و کارهای کوچک (کسب و کارهای خانگی، کسب و کارهایی که به دستگاه پوز نیاز دارند و دارای گردش مالی هستند)
- فروشگاه های اینستاگرامی
- فروشگاه های اینترنتی
- مدرسان و مربی هایی که به صورت آنلاین کلاس برگزار میکنند و آموزش میدهند
- سایت های خیریه (که درگاه پرداخت دارند)
- برنامه نویس ها
- استریم ها و گیمر ها
- تولید کنندگان محتوا
- فریلنسر ها و ….
مدارک لازم برای دریافت کد رهگیری مالیاتی :
به طور قطع برای دریافت کد مالیاتی به مدارکی خاص نیاز دارید که آن ها را برای شما لیست خواهیم کرد. شایان ذکر است که در ابتدا برای دریافت کد مالیاتی، باید از واحد اطلاعات و خدمات دارایی یک دفترچه مخصوص بگیرید و آن را تکمیل کنید. پس از ان باید به تکمیل مدارک زیر برای اخذ کد مالیاتی بپردازید :
- دریافت فرم های مورد نیاز اخذ کد اقتصادی
- کپی شناسنامه و کارت ملی (اگر شرکت یا سازمان دارای شریک است، کپی شناسنامه همه شرکا نیاز خواهد بود)
- دو نسخه کپی از آگهی تأسیس شرکت
- آخرین تغییرات ثبتی شرکت
- کپی اساسنامه
- کپی روزنامه رسمی
- کپی پروانه و مجوز تأسیس شرکت
- کپی سند ملک محل فعالیت
- رسید پرداخت مالیات حق تمبر به دارایی
- کپی نامه شروع یا عدم شروع فعالیت شرکت
کد اقتصادی چیست و چه تفاوتی با کد مالیاتی دارد؟
هر شرکت علاوه بر دریافت کد مالیاتی، باید کد اقتصادی را نیز دریافت نماید. به همین دلیل است که شرایطی مهیا شده تا افرادی که به کد اقتصادی نیاز دارند به راحتی بتوانند با استفاده از مقررات مربوطه این کد را دریافت نمایند.
کد اقتصادی : یک کد 12 رقمی است که افراد پس از انجام مراحل تشکیل پرونده و تعیین حوزه توسط سازمان امور مالیاتی و اقتصادی کشور آن را دریافت میکنند.
کد مالیاتی : کدی است 10 رقمی که اخذ آن برای شرکتها کاملا ضروری و اجباری است.
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
افرادی که دارای پرونده مالیاتی هستند هر ساله باید میزان درآمد خود را به اداره دارایی کشور اعلام نمایند و مالیات خود را بپردازند همچنین سازمان امور مالیاتی کشور هر ساله در زمان خاصی افراد را الزام میکند تا میزان درآمد خود را از طریق اظهارنامه به اداره دارایی تسلیم کنند که به آن اظهارنامه مالیاتی گفته میشود.
انواع اظهارنامه های مالیاتی
اظهارنامه های مالیاتی انواع مختلفی دارند که در زیر برخی از آنها را برای شما لیست کرده ایم :
- اظهارنامه خودرو های سنگین
- اظهارنامه ارث
- اظهارنامه مشاغل
- اظهارنامه ارزش افزوده
- اظهارنامه املاک و مستغلات
- اظهارنامه نقل و انتقال
ارسال اظهارنامه مالیاتی
همانطور که گفتیم سازمان امور مالیاتی کشور هر ساله زمان مشخصی (که معمولا از اول خرداد شروع می شود و تا پایان مرداد ادامه دارد) را معین می کند تا افراد حقیقی و حقوقی اظهارنامه های خود را تسلیم نمایند و اگر فردی اظهارنامه خود را ارسال نکند، این کار به معنی کتمان درآمد تلقی میشود و اداره دارایی علاوه بر جریمه، مالیات را خودش محاسبه میکند. بنابراین اگر شما هم دارای پرونده مالیاتی هستید، هر ساله باید حتما اظهارنامه را پر و ارسال کنید.
ارسال اظهارنامه مالیاتی قواعد و پیچیدگی های خاص خودش را دارد و هر کسی از پس این کار بر نمی آید زیرا فردی که اظهارنامه پر میکند باید به قوانین مالیاتی و تبصره های معافیت مالیاتی آگاه باشد تا بتواند از طریق اظهارنامه، مالیات را به حداقل برساند.
شما عزیزان برای ثبت سفارش خود میتوانید به سادگی از راه های ارتباطی ما (واتساپ, تلگرام, ایتا یا روبیکا) استفاده کنید و تنها با یک پیام انجام کار را به ما بسپارید تا ما تمامی خدمات را برای شما انجام دهیم.